Touhuiluja ja sairastelua
Viimeisellä viikolla sää ei enää suosinut kuten aikaisempina viikkoina työmaalla, vaan jouduimme parina päivänä jättämään ulkohommat välistä. Valmista kuitenkin viimein tuli, tästä videolta näette vähän viimeisten päivien tunnelmaa.
Seuraavaksi menimme muuraustyösaliin harjoittelemaan kittausta. Alla näkyy koppi, johon teen omat harjoitukseni. Harmikseni kerkesin työskennellä muuraustyösalissa ainoastaan yhtenä päivänä, kun illalla nousi kuume ja loppuviikko onkin mennyt sairastellessa. Toivotaan, että ensi viikolla pääsen takaisin touhuamaan.
Täältä sairasvuoteelta on mukava muistella paria mennyttä viikkoa, kuinka reipas sitä on jaksanut olla. Tein sekä pätkis-mokkapaloja että pätkis-keksejä. Arvosana molemmille 5/5. Pääsin kiinnittämään toisiinsa isoäidinneliöitä ja valmistakin tuli. Yllätin kyllä itsenikin, ikinä en olisi uskonut, että kärsivällisyys riittää peiton tekemiseen. Uutta projektia myös aloittelin. En kyllä tiedä, mitä siitä loppujen lopuksi syntyy. Ehkä laukku?
Pätkis-keksit (n. 45 kpl)
150 g leivontamargariinia
2 dl sokeria
1 kananmuna
3,5 dl jauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
75 g murustettua Pätkistä
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.
Vatkaa sekaan kananmuna.
Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää ne taikinaan. Lisää lopuksi Pätkisrouhe.
Nostele pellille pieniä taikinanokareita teelusikalla. Jätä tilaa leviämiselle. Paista 8-10 minuuttia 200° asteessa uunin keskiosassa.
Pätkis-mokkapalat
Pohja:
4 kananmunaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
4 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa
200 g voita
4 pätkispatukkaa
Kuorrute:
6 dl tomusokeria
vahvaa kahvia
2 rkl kaakaojauhetta
Sulata voi ja pätkikset kattilassa. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat-aineet keskenään. Yhdistä kaikki aineet varovasti sekoittaen.
Kaada taikina pellille ja paista 200° asteessa noin 20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä hyvin.
Tee kuorrute sekoittamalla tomusokerin ja kaakaojauheen joukkoon kahvia sen verran, että koostumuksesta tulee notkea ja levitettävä. Levitä kuorrute pohjan päälle tasaisesti ja koristele strösseleillä.
Resepti: kotikokki.net
Kommentit
Lähetä kommentti